sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Pelastetaan ruoka

Jossain vaiheessa kyttäsin todella aktiivisesti, milloin resQ saapuu kotikaupunkiini, mutta sitten unohdin sen. Nyt sitten sain vinkin, että tämä jo melkein unohtamani palvelu on rantautunut kotikaupunkiini. Tämä on siis mobiilisovellus, johon ravintolat saavat listata myyntiin hävikkiin menossa olevia ruokia: esimerkiksi lounaalle on tehty keittoa reilusti ja sen sijaan, että loppu laitettaisiin lounasajan loputtua roskiin, se tarjotaan myyntiin ResQ:n kautta. Kuluttaja saa soppansa edullisemmin ja ravintola jonkun korvauksen tehdystä ruoasta ja mikä parasta, ruoka ei mene roskiin. Ostaja maksaa varaamansa ruoan mobiilisovelluksen kautta ja noutaa sovittuna aikana ravintolasta kotiin syötäväksi.

Joten eikun heti lataamaan sovellus, liittämään luottokortti siihen ja katsomaan, mitä on tarjolla.
Ensimmäinen testausvaraus kohdistui kevätkääryleisiin:  9 kpl kevätkääryleitä 2,80€.


Yllättävän monta ravintolavaihtoehtoa tuolta listalta löytyi ja aika nopsasti nuo tarjolla olevat annokset myös varattiin. Sinä aikana, kun tallensin luottokortin tietoja, katosi ainakin viisi vaihtoehtoa jonkun nopeamman ruokapöytään.

Näen tässä ruokahävikin vähentämisessä todella paljon hyvää potentiaalia - paljon mieluummin ruoka jonkun vatsaan kuin roskiin. Itseni kohdalla en ole tämän positiivisista vaikutuksista lainkaan varma. Ensinnäkin tämä leikkaa ravintolassa syömisen minimiin; miksi ostaa ruokaa täydellä hinnalla, kun sen voi saada edullisemmin ResQ:n kautta ja miksi syödä ravintolassa, kun voi hyggeillä kotona ravintolasta noudetun ruoan kanssa. Toki se varmaan lisää ravintolaruoan syömisen määrää eli veikkaan, että superurbanisoidumme tuossa kovin helposti; sen sijaan, että tulisi itse kokattua jotain fiksua, tarkistetaan, mitä ResQ:sta voi tilata. Kun mietin Pizza OnLinen käyttöämme, niin sen jälkeen emme ole kyllä juuri pizzeriassa poikenneet, vaan aina on ollut helpompaa tehdä tilaus netissä, maksaa verkkopankissa ja odottaa pizzan saapumista. Kuten todettu, mulla on samanlainen kutina tämän suhteen; poiminta sovelluksesta, kortin vingutus ja ruoan haku - toimii niin helposti, ettei enää muuten tule syötyä ulkona.

Ei kommentteja: