perjantai 18. elokuuta 2017

Fiksuruoka tai sitten ei fiksua ruokaa

Eilen kirjoittelin Matsmartista ja ruokatavaroiden tilaamisesta sitä kautta. Kuten eilen mainitsin, palveluita on kaksi; ruotsalaisen Matsmartin lisäksi suomalainen Fiksuruoka, jossa myytävät merkit ovat selvästi tutumpia Fazeria, Auraa, Elovenaa jne.

Tunnustan, että en ole käyttänyt Fiksuruokaa, vaikka pitäisi ehkä suosia suomalaista. Plussana Fiksuruoalle olisivat pienemmät toimituskulut ja se, että yli 70€ tilauksiin toimituskuluja ei tule lainkaan.

Eilisessä kirjoituksessani ohitin toimittajan valinnat toteamalla, että löysin Matsmartin ensin ja tilasin siksi sieltä. Se ei kuitenkaan ole koko totuus. Muistin toisen merkittävällä tavalla valintaan vaikuttaneen asian, kun vilkaisin tänään läpi molempien firmojen nettisivut. Fiksuruoka on valitettavasti kallista, minusta todella kallista ja se oli yksi merkittävä syy siihen, miksi testitilaukseni kääntyi toisen firman puoleen.

Joko meillä on täällä edulliset kaupat ja hyvät tarjoukset tai sitten Fiksuruoan lähtöhinnat lasketaan jostain sellaisesta hinnasta, joka ei ole kaupan hyllyhinta. Kolmantena vaihtoehtona on toki sitten se, että tarjoushaukka on kadottanut normaalihintojen tajun, mikä sekin on täysin mahdollista, kun suurimman osan ostoksistani teen tarjouksesta. Joka tapauksessa monessa kohtaa Fiksuruoan alennushinnat olivat samat kuin tällä halvimmassa (sen toki tunnustan, että käytin vertailussa aina halvinta vaihtoehtoa ja eri kauppoja) kaupassa myyntihinta. Se ei valitettavasti kannusta ostamaan vanhenemassa olevaa ruokaa, kun samaan hintaan saa täysin kuranttia kaupasta. Tunnustan toki senkin, ettei minulla ole käsitystä siitä, mitä ruotsalaisessa kaupassa ruoka maksaa eli voihan olla, että täällä halvalta tuntuva euron pakettihinta on siellä normaali, mutta ainakin suomalaiseen hintatasoon verrattuna Matsmartin hinnat olivat edulliset. Lisäksi huomasin sen, että Fiksuruoassa tyypilliset alennusprosentit olivat alta 40%, en tainnut löytää yhtään tuotetta, joka olisi ollut myynnissä 90% alessa, vaikka he sitä mainostavatkin. Vastaavasti Matsmartin tuotteissa alunnusprosentit olivat liki poikkeuksetta yli 40%, joissain tuotteissa jopa se 90%, ja hinnat, joista alennukset laskettiin, vastasivat meidän hyllyhintojamme. Siis sama toisin sanoin; Pandan lakupussi maksaa tällä kaupassa noin 1,99€ ja samasta hinnasta oli laskettu Matsmartin 50% ale, jolloin pussi myytiin 0,99€ hintaan. Fiksuruoalla vastaavasti pussin hinnaksi olisi merkitty 2,49€ja siitä olisi saanut 20% alennusta, jolloin hinnaksi olisi jäänyt 2,02€ eli sama tai jopa vähän enemmän kuin kaupassa.

Tässä kohtaa joudun taas valitettavasti toteamaan, että länsinaapuri vei voiton 10-2, vaikka miten yrittäisi asiaa muuksi muuttaa. Eli minulle Fiksuruoka ei ole fiksua ruokaa, koska olen nuuka ja nulju. Pahaa pelkään, että tässä käy taas kerran niin, että Fiksuruoka jää tähdenlennoksi, kun Matsmart tulee ja jyrää...

Ei kommentteja: