sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kesähaaste

Ystäväni M., jonka en tiennyt lukevan blogiani saati tunnistaneen minua sen kirjoittajaksi, heitti minulle sähköpostiin haasteen. Haaste kuului suunnilleen seuraavasti: "Kerro 11 faktaa tai tunnustusta, jotka liittyvät blogisi aiheisiin ja kesään". Lisäkomenttina oli vielä, että älä sitten latele mitään itsestäänselvyyksiä, vaan kaivele esiin kunnon tunnustuksia - mitä häpeällisempiä sen parempi meille.

Aloitetaan sitten meikkirintamalta, koska tämä on ihan rehellisesti häpeällistä. Kuten aikaisemmin esittelin suosikkimeikkipalettini loppui ja koska piti äkkiä saada töihin lähtiessä poskipuna, nappasin ensimmäisen käsiini sattuneen meikkipaletin, jossa oli poskipuna ja sudin sitä naamaani. Poskipuna oli joku epämääräinen vadelmanpunainen, jota en enää ikipäivänä enää itselleni ostaisi ja tarkoitus tosiaan oli, että käyttö jäisi tuohon yhteen kertaan. Häpeällistä tässä on se, että poskipuna on ollut käytössä jo kuukauden, kun en muka ole ehtinyt kaivella esiin parempaa väriä.

Siis kesän meikkimoka numero yksi on vadelmanpunaisen poskipunan käyttö (1).

Tunnustus kaksi liittyy myös meikkeihin. Kaverini oli tehnyt laskelmia kynsilakoissaan ja saanut tulokseksi kiitettävän 42 pulloa. Uteliaisuuttani laskin omani - olen jo useamman vuoden vältellyt kynsilakkojen ostamista ja saanutkin lakkojen määrän vähenemään vähän. Lopputulos oli 63 pulloa. Tuo ei kuitenkaan ole se häpeällinen tunnustus, vaan se, että laskin samalla huulipunani. Minulla oli 100 täysikokoista huulipunaa ja niiden lisäksi satoja minihuulipunia (2) (en edes laskenut niitä, mittasin vain, että niitä oli kolme reilua pivollista (siis kahden käden kämmenkuppia)). Missä ihmeen välissä olen ehtinyt hankkimaan tuon määrän huulipunia ???

No, joo tuplataan tuohon huulipuniin liittyvä tunnustus. Nappasin sieltä valikoimasta kesäkäyttöön aivan vaalean huulipunan ja totesin näyttäväni pissikseltä vadelmanpunaisesa poskipunassani ja vaaleassa huulipunassani. Häpeällistä on se, etten silti lakannut käyttämästä kumpaakaan (3).

Vaatteisiin liittyen täytyy tehdä yksi tunnustus:
Mainitaan juoksulenkkarini (näistä tulee vielä monta mainintaa, varautukaa vaan). Osa työkavereistani väitti minun tulleen hulluksi, kun kerroin aikeistani ostaa juoksulenkkarit ja alkaa kohottaa kuntoani juoksemalla (4). Olen nyt ostanut sellaiset, ja jopa käynyt lenkillä lyllertämässä muutaman kerran.

Lisätään vielä seuraava fakta, joka ei ehkä liity niinkään kesään. Jos ilmoitan aloittavani hiihtämisen, minkä tahansa sorttisen hiihtämisen, minulle voi tilata ambulanssikyydin pehmustettuun huoneeseen (5).

Tämä on sitten todella häpeällinen fakta ja liittyy osioon ruoka. Voisin elää pelkästään roskaruoalla (6). En vaan voi sille mitään, että ranskalaiset, hampurilaiset, pizza ja kebab maistuvat minusta hyviltä.

Seuraavakin fakta liittyy ruokaan ja toimii kyllä kesät talvet. Inhoan ruoan haaskaamista, joten pyrin aina käyttämään kaiken, mitä olen ostanut (7). Niinpä väittäisin olevani jonkinlainen mestari jääkaappiin kertyneiden epämääräisten tarvikkeiden käytämisessä ja yhdistämisessä.

Näiden faktojen keksiminen on muuten aikaslailla työlästä puuhaa, varsinkin kun pitää miettiä vielä sitä, että ne liittyisivät blogin aiheisiin ja kesäänkin. Ja kun aikakin alkaa loppua, pitää keksiä äkkiä muutama juttu.

Jatketaan sitten vaikka kengillä. Rakastan kenkiäni ja säästän kauneimpia yksilöitäni melkein liikaakin. Jos on pienikään riski, että sataa, valitsen jalkaani rumimmat ja kuluneimmat kenkäni, joilla ei ole väliä, vaikka kastuisivatkin (8). Käytän korkokenkiä lähinnä kesäisin ja silti niitä löytyy kaapistani enemmän kuin mitään muita kenkiä (9).

Rakastan vanhoja vaatteitani, niinpa useimmin esiinnyn kesällä venyneessä ja virttyneessä t-paidassa (10.)

Tämä kesäisten faktojen keksiminen nosti verenpainettani ainakin 20 yksikköä (11).

Numerot suluissa viittaavat tunnustavien faktojen numeroon




Ei kommentteja: