perjantai 13. heinäkuuta 2012

DIY: fiksaa kännykkäkotelo

Olen mato hukkaamaan ja rikkomaan kännykkääni suojaavia pussukoita. Minulla on kaksi känykkää, joista toista suojaa oma merkkikohtainen kotelo ja se on pysynyt kiitettävästi tallella. Toisen kännykän kanssa on sitten huomattavasti surkeammin. Sen kohdalla on menossa jo neljäs kotelo, joista kaksi olen onnistunut hukkamaan. Erityisen vietävästi harmittaa se, että hukkasin äitini minulle tekemän pussukan. Se kun oli rakkaudella tehty, siihen oli jopa kirjoittu nimikirjaimeni erikoistekniikalla.

Korvasin menetykseni Gollan kotelolla, joka palvelikin hyvin, kunnes sen vetoketju rikkui. Hautasin kotelon laatikon pohjalle ajatuksella, että ehkä sitten joskus ja otin käyttöön jostain lahjana saamani kiiltävän kuparinvärisen kotelon. Se palvelikin hyvin siihen asti kunnes metallipinta alkoi kuoriutua kotelosta. Sitten oli pakko ryhtyä toimiin.

Normaali ihminen olisi tietenkin mennyt kauppaan ja ostanut uuden kotelon, mutta kun minä en ole ihan tavallinen.

Aloitin siis kaivamalla esiin vanhan Gollan koteloni ja tutkailemalla, josko sille voisi tehdä jotain. Satun näet rakastamaan tuon kotelon väriä ja onhan se kunnollisine toppauksineen ja taskuineen laadukas vehjes.



Sitten kaivoin esiin vanhat sammarit, joista ratkoin vetoketjun. Sammareiden lahkeista olen jo tehnyt tyynyn päälisen työtuolini lisätyynyyn. Nyt menivät vetoketju ja nappi (jolla fiksattiin yhdet kropsut siis feikkicrocsit, joiden remmi oli irronnut). Nyt olisi enää sammareiden yläosa jäljellä, voisikohan siitä tehdä laukun. Pitää pohtia.

Ratkoin siis kännykkälaukusta vetoketjun irti ja korvasin sen ruskealla sammareista otetulla.

Kotelon neulominen normaalilla ompelukoneella ei onnistunut, joten päädyin tikkaamaan sen käsin.

Tarkoituksella valitsin saman värisen ruskean langan kuin uusi vetoketju, jotta se ikään kuin näyttäisi kuuluvan asiaan.

Viimeisessä kuvassa on sitten valmis kotelo ja se vanha, jota korvaamaan tämä uusvanha kotelo tulee.


Ei kommentteja: