torstai 10. marraskuuta 2011

Pitäkää minut kaukana vaatteista

Olen viime aikoina ollut siinä onnellisessa asemassa, että olen voinut tehdä löytöjä omasta vaatekaapistani - joskus on ihan ehdottoman hyvä, että säästää kaiken. Nyt on käytössä Floridan matkalta vuonna 1994 ostamani farkut, jotka ovat nyt hyvän kokoiset tai ehkä pikkiriikkisen isot, mutta joka tapauksessa menevät kivuttomasti kiinni ja näyttävät paremmilta kuin isommat versiot. Tästä huolimatta en ole voinut olla täyttämättä pursuilevia vaatekaappejani vähän lisää ja huokailematta, että voi kun joskus oppisi olemaan ostamatta tai haalimatta.

Osan vaatteista hankin huuto.netistä, jossa oli myynnissä juuri minulle sopiva paketti. 16 vaatetta ja postikuluineen alle 30e. Tosin osa vaatteista oli sellaisia, että ne menevät suoraan kierrätykseen eteenpäin eli ovat liian isoja tai eivät muutoin ole tyylisiäni, mutta tärkein himotukseni kohde eli umbron ulkoilutakki oli kuin tehty. Olin niin näppärä, että pesin ja tuuletin vaatteet sekä tungin ne kaappeihin ennen kuin ymmärsin, että hankinta olisi pitänyt raportoida oikein kuvallisestikin.

Samoin kävi perintövaatteilleni, sillä siivosimme viime viikonloppuna edesmenneen isoäitini vaatevarastoa ja siellähän sitä vaatetavaraa todella oli. Osa vaatteista päätyi suoraan kierrätykseen, osa meille jäljelläoleville käyttövaatteiksi, osa materiaaliksi harrastajille ja osa jäi vielä odottamaan, josko niille löytyisi uusi koti. Vaikka miten yritin olla haalimatta tavaraa, en silti ihan tyhjin käsin poistunut. Meille muutti muutama pari eri värisiä collegehousuja, muutama iskemätön sukkapari, parit sukkahousut, yksi hame, josta on tarkoitus värkätä tyynynpäälinen ja kirkkaansininen poplari, joka saa toimia parempana syystakkina, kun kerran Ril'sin harmaa alkaa olla kokoa teltta.

Nyt yritän käydä itseni kanssa taistelua siitä, etten tarvitse yhtään enempää vaatetta paitsi ehkä ulkoiluhousut tuon Umbron takin pariksi. Sitten minulla olisi kolme järkevää ja suhteellisen siistiä ulkoilupukua (yksi jossa on mustat housut ja beige takki, taivaansininen takki ja tummansiniset housut, jotka sopivat takin käänteiden väriin ja nyt sitten pitäisi hankkia housut tuohon kirkkaan siniseen umbron takkiin...). En uskalla luvata, etten ostaisi mitään muuta, mutta pyrin siihen...

Ei kommentteja: