torstai 4. elokuuta 2011

Loppu lähestyy

Niinhän sille käy, niin kuin kaikille kivoille asioille yleensä - loma alkaa lähestyä loppuaan. Toinen lomaviikko on jo eletty ja kolmaskin on jo yli puolen välin eli ei sitä paljon ole enää jäljellä. Toisaalta eletty loma on kyllä tehnyt tehtävänsä täydellisenä katkona työelämästä ja arjesta, en ole tehnyt edes keikkahommia tällä lomalla. Kun saan tämän kirjoituksen loppuun, otan luurin ja sovin seuraavista työkeikoista, pitäähän sitä ihmisellä jotain tekemistä olla.

Ensimmäistä lomaviikkoa jo esittelin omassa postauksessaan ja toisestakin oli tarjolla alkupaloja Tampere shopingin myötä. Toista lomaviikkoa jatkettiin sitten tosiaan Tampereellisissa tunnelmissa, sillä kävimme maanantaina shoppailemassa ja keskiviikkona tapaamassa sukua. Keskiviikon ohjelmaan kuului myös meille järjestetty juhlailtapäivä Viikinsaaressa, jonne mentiin Laukontorin rannasta lähteävällä laivalla. Laivamatka kesti noin 2o minuuttia, jonka jälkeen nautimme herkullista lounasta noutopöydästä ja kiertelimme saarella. Tuo Viikinsaari on kyllä niin upea paikka, että siellä voisi viettää kokonaisen päivä tai vaikka viikon ottaen aurinkoa ja omia eväitä grillaillen, minogolfia pelaten ja frisbeetä heitellen.

Toisen lomaviikon lopulla rupesi jo kiire painamaan päälle, kun olisi pitänyt olla kuudessa paikassa yhtä aikaa tai ainakin saman päivän aikana. Kahteen paikkaan ehdittiin ja jos oikein tiukalle olisi vetänyt niin sen kolmannenkin olisi mukaan saanut puristettua, mutta parempi näin. Kirppareita on kierrelty ja minigolfiakin käytiin kokeilemassa. Herra Kirjoitus on koko tuttavuutemme ajan houkutellut minua sinne ja minä olen kieltäytynyt, sillä olen aina sisimmässäni tiennyt sen, mikä eilen tuli todistettua sitten ihan oikeasti: minä olen paitsi surkea minigolffissa myös inhoan sitä sydämeni pohjasta. Hassua sinänsä, että olen ihan pähkinöinä, kun kyse on frisbeegolfista. Se on kivaa, ihanaa, upeeta mahtavaa jne., mutta tavallinen minogolf on ihan syvältä valottomasta paikasta. En suostunut edes kuvaamaan noita pelikorttejamme, jotka todistivat sen, että Herra Kirjoitus paukutteli hole in oneja useammin kuin kerran ja minä sitä tasaista seitsemän lyönnn sarjaa (enempää kun ei saa per rata käyttää).

Shoppailtuakin on taas tullut. Kuvista puuttuvat Kontista hankittu viiden euron hylly ja kahden euron kenkäteline, jotka kotiutin tänään. Hupaisinta on se, että kenkätelineestä rakas mieheni sai työstettyä juuri sen, mitä halusinkin, mutta hylly aiheuttaa ongelmia siis toisin sanoen etsii paikkaansa, se oli liian pitkä keittiön siihen osaan, johon sitä olin ajatellut, eikä sopinut myöskään eteiseen tai kylppäriin. Toisaalta se oli vitosen hinnalla liian hieno jätettäväksi sinne odottamaan, vaikka järki sanoo jo nyt, että juuri niin olisi pitänyt tehdä.

Mitä muuta sitten on tullut näiden kuluneiden päivien aikana hankittua. Pari kirjaa eurolla kappale; toinen on kahvikissan unelma nimittäin kahvikirja, toinen klassikko Emmuska Orczyn Punainen neilikka. Jälkimmäistä aion lueskella jälleen kerran seuranani kupillinen ensimmäisen kirjan reseptin mukaan keitettyä Jaavalaista mokkaa.


Korujakin tuli hankittua, kahdella eurolla helmet ja kaksi samaan sarjaan kuuluvaa rannekorua. Vielä on hiukan auki, pidennänkö helmiä toisen rannekorun verran vai annanko olla sinällään. Muovihelmien hankintaan houkutti luonnonvalkoinen väri, yleensä nuo ovat puhtaanvalkoisia ja omaan garderooppiini tuo luonnonvalkoinen sopii paremmin.


Todellinen löytö olivat kuitenkin isälle hankitut 2,5 maksaneet puuvilla housut ja omat farkkuni, jotka kustansivat ihan 1,5e. Tuo jälkimmäinen oli pakko hankinta, sillä lähdin kirppiskierrokselle puuvillashortsit jalassa ja totesin jo puolessa matkassa, että ne olivat niin isot, että niiden ylhäällä pysymiseen olisi tarvittu vyötä tai henkseleitä. Jotta kierrosta voitiin jatkaa, oli pakko hankkia housut, jotka pysyvät ylhäällä. Minusta nuo vajaamittaiset vähän kulutetut ja melkein uudet farkut olivat löytö, joten olen tosi tyytyväinen. Tänä viikonloppuna noita testataan sitten lemppareideni eli punaisten korkkareiden ja punaisen t-paidan kanssa.

Lisäksi tuli hankittua pari kelloa lisää - oli ihan pakko ostaa, kun luvattiin kirppiksellä hintaan 0,50e kappale ja rakas mieheni totesi kellot sellaisiksi, että hän voi vaihtaa niihin patterit ja vararannekkeitakin on varastossa, jotta niistä saadaan tuunattua enemmän minun näköisiäni.

Samalta kirpputorilta löytyi myös uusi lautapeli Tribond. Koskaan aikaisemmin en ole tuollaisesta pelistä kuullutkaan, mutta ihan mielenkiintoiselta se vaikutti ja on varmasti 3€:n hintansa arvoinen. Pelin ideana on yksinkertaisesti selvittää se, miten tietyt kolme asiaa liittyvät yhteen.
Tältä erää on pakko lopettaa, jotta ehdin vielä kahvakuulaankin tänään. Sieltä matka jatkuu maalle vielä viimeisten lomapäivien viettoon. Kerron hyllyn tulevista seikkailuista seuraavissa blogikirjoituksissa siis lähinnä siitä löytääkö se paikan kotoamme vai joutuuko jonnekin muualle.

Ei kommentteja: