torstai 14. heinäkuuta 2011

sukkia, sukkia, lisää sukkia

Kevään ja alkukesän aikana olen saanut aikaiseksi useamman parin sukkia, joita en ole vielä esitellyt täällä, vaikka ne ovat olleet valmiina jo kuukausia. Viimeiset taisin kutoa kesäkuun alussa. Näillä helteillä kun ei oikein huvita tehdä käsitöitä, ne ovat minusta enemmän syksyn ja talvikauden juttuja.

Sen verran sentään aion tehdä käsitöiden hyväksi, että shoppailureissulla aion poiketa Tampereen lankamaailmassa hankkimassa uusia lankoja. Siellä kuulemma on vaikka mitä kivoja lankoja, itse asiassa niin paljon, että tulee runsauden pula.

Ensimmäiseksi esitellään perusharmaat miesten sukat, jotka korjasin isälle. Jouduin purkamaan suurimman osan sukista, sillä se joka oli ne alunperin kutonut oli varmaan unohtanut, montako silmukkaa oli niihin laittanut, koska toisessa sukassa oli 2 silmukkaa enemmän kuin toisessa. Lopputulos oli kuitenkin käyttöön sopiva, vaikka jouduinkin jatkamaan toista sukkaa vähän enemmän harmaalla kuin toista. Isää se haitannut, joten ei se sitten saa haitata minuakaan.
Aikaisemmin olen esitellyt yhden parin liukuvärjätystä valko-ruskeasta langasta tehdyista sukista. Ostin aikanaan samaa lankaa kolme kerää, kaksi tuota vaihtelevan ruskeansävyistä ja yhden pastellisävyisen. Noista kahdesta kerästä syntyi kaikkiaan kolme paria arkikäyttöön tarkoitettuja puuvilla-akryylisukkia. Kaikki esillä tuossa alla olevassa kuvassa. Yllättävän samannäköisiä niistä tuli, vaikka vain yhden parin tein tarkoituksella pariksi eli raidat kohdalleen.


Pastellisävyisestä langasta syntyivät sitten sukat kuin karkkikauppa tai kukkaketo. Vaikka en yleensä pidä mistään hempeästä, jokin näissä sukissa vetoaa minuun. Lankaa jäi pikkuisen jäljelle, sen olen ajatellut yhdistää luonnonvalkoiseen puuvillaan, niin että suut tulevat tästä pastellinkirjavasta ja kanta- ja teräosa luonnonvalkoisesta. Arkikäyttöön vihreiden ja pinkkien työkenkien kanssa menevät nämäkin.

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Onpa kivan näköisiä!
Puuvillalangasta en olekaan koskaan kokeillut sukkia kutoa... no, yritän saada vauvanpeitot valmiiksi ennen joulua, kesällä ei tosiaankaan kutominen kiehdo... tosin, illat alkavat hämärtää jo, joten ehkä se taas tästä...