lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kävinpä kirppiksellä

Olen pitkään vältellyt käyntiä kirppiksillä kahdesta syystä, ensinnäkin siksi, että en yleensä osaa poistua sieltä ilman löytöjä ja toisekseen siksi, että saan useimmiten krapslaakin ihmisten tavasta hinnoitella tavarat. Niinkuin esimerkiksi tällä kierroksella eräälläkin pöydällä ollut Yves Rocherin tilaajalahjana tullut keinonahkainen käsilaukku, lappuun oli sujuvasti kirjoitetettu "käsilaukku, 60-luvulta, nahkaa" eikä kyseinen veska todellakaan ollut 60-lukua tai nahkaa nähnytkään (sen kertoivat jo kiinnityssysteemit ja laukun hihnat). Toinen verenpainettani nostattanut oli mariskoolikopio, jonka kyllä tunnisti kopioksi, jos tuntee Mariskoolit, siihenkin olo kehdattu laittaa lappu "aito Mariskooli, hinta xx euroa". Yleensä kirppiskierroksillani vielä käy niin, että näitä verenpainetta ja ärsytyskynnystä nostattavia tekijöitä on paljon enemmän kuin hyviä löytöjä, joten olen katsonut parhaimmaksi pysytellä poissa kirppiksiltä.

Nyt Herra Kirjoitus sai kuitenkin houkuteltua minut mukaansa kierrokselle ja tällä kertaa mukaan tarttui muutakin kuin kohonnut verenpaine. Hiuksiin kimallusta tuo leveä kullanvärinen panta, joka kustansi euron.Tuomi-kengän mustat nahkaiset slingbackit 7 sentin koroilla olivat aivan iskemättömät. Kun hinta oli olemattomat 1,20€, ei ollut epäilystä, että ne muuttivat meille. Eihän peruskenkiä järkevällä korolla koskaan ole liikaa.

Toiselta kirpparilta tarttui mukaan kaksi punaista käsilaukkua, jotka herra Kirjoitus osti minulle "kesälomalahjaksi". Ensimmäisenä nahasta ja mokasta tehty Friitalan nahkatehtaan kirjekuorilaukku, irrotettava hihna eli toimii myös clutchina. Väri kirkkaan punainen, juuri tällainen minulta puuttui. Hintaa laukulla oli kyllä mittavat 9€.

Toinen on tummemmanpunainen, ei kuitenkaan ihan viininpunainen keinonahkainen veska. Koristeena kaunis rusettiyksityiskohta. Sisältä erittäin käytännöllinen, koska siellä on paljon erilaisia lokeroita. Tämä kustansi 4,5€. Kovin vähällä käytöllä ovat olleet molemmat eli ovat aivan uudenveroisia.

Lisäksi hankintaan meni pari lasilautasta täydentämään meillä jo ennestään olevia lautasia ja herra Kirjoitukselle ydinreaktioista kertovat dvd. Näistä ei kuitenkaan ole kuvia.

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Minä kiertelin myös kirppuja eilen.
Olen pitkään pysytellyt itsekin poissa, koska murun mielestä kannan kotiin aina jotain turhaa roskaa- lautasia, sisustustavaraa yms. Eilen löysin pärekopan, mutta se tuli tarpeeseen. Mutta, olen myös huomannut että parhaimmat vaatteeni olen ostanut kirpuilta ja joskus todella edullisesti! Hinnoittelussa olen kanssasi samaa mieltä, joskus täysin poskettomia!!!