lauantai 5. syyskuuta 2009

Nuukuusvuosi

Elokuultakaan ei ole luvassa kuukausiraporttia, sillä kirjanpito jäi tuonne kevääseen. Olen kuitenkin päättänyt, aloittaa ensi vuonna uudella innolla ja vielä julistaa ensi vuoden "nuukuusvuodeksi". Siihen on ihan pakottavat perustelunsa, sillä kaikki kaapit ovat niin täynnä ettei mitään uutta enää mahdu mihinkään. Vaatekaappien ja kenkäkaappien ovia saa runnoa kiinni, jotta kaikki tavarat pysyvät sisällä, eikä tyhjää tilaa löydy muualtakaan.

Vanhoista, lähes loppuun pidetyistä lumpuista en malta luopua, koska ne vain ovat niin ihania ja rakkaita, vaikkei niillä ihmisten ilmoille kehtaa mennäkään.

Yritän siis ihan tosissaan lähteä siitä, että ensi vuonna en hanki yhtään uusia vaatteita, en yhtään kynsilakkaa ja ehdottomasti en yhtään huulikiiltoa tai huulipunaa. Lautapelitkin lupaan jättää rauhaan, sellainen poikkeus sallitaan, että palkitut pelit saa ostaa, jos siltä tuntuu (tänä vuonna Dominion sytytti, se Zak Pak tai vastaava ei). Alusvaatteita ja sukkiakaan ei saa ostaa...

Nyt täytyy sitten miettiä, mikä tai mitkä ovat sallittuja asioita, koska tiedän, että jossain kohtaa se ostamisen vimma kuitenkin taas iskee ja sitä varten pitää olla mietittynä järkeviä kohteita, jotka voi hankkia sitten, kun on pakko ostaa jotain.

Nyt olen keksinyt ensialkuun ainakin muutaman hyödykkeen, joiden ostaminen on sallittua ja tarpeellista, mutta ei aivan välttämätöntä eli ne voivat odottaa siihen, että himo iskee. Tässä siis hankittavien tavaroiden lista:
- tammikitti
- lasi Tomin kuvaan
- kehykset "suklaatauluun"
- 3 m vaaleanpunaista silkkinauhaa
- suihkupullo kukkia varten
- lannoitepuikkoja kukille (vanhoja on vielä, mutta varalle)

isompaan "nälkään" Elfan tai Norscanin korisysteemi - meillä on vielä yhdessä kaapissa sellainen vanha "halpis" versio ja vaihtaisin sen mielelläni parempaan.

Uutena haaveena on pihakirppiksen pitäminen. Olisi ihan kiva saada joku mukava porukka yhdessä järkkäämään sellainen, kaupalle kaikki mahdollinen ylimääräinen ja lisäksi kynsikoristeita ja puffetti. Tietenkin olisi suotavaa, että porukassa olisi mahdollisimman montaa sorttia ihmisiä eli yhdeltä löytyis lastenvaatteita, toiselta kokoa 36, kolmannelta 48, joltain kippoa ja kuppia jne. Löytyykö mukaan porukkaa ja ideaa, missä sellaisen voisi pitää???

Ei kommentteja: