torstai 3. syyskuuta 2009

blogi hiljaisuus

Olen jostain käsittämättömästä syystä saanut sykäyksen verran lisäenergiaa ja päättänyt suoriutua suurimmasta osasta syksyn suursiivouksia tässä tämän ja seuraavien kahden viikon aikana.

Tällä hetkellä tilanne on se, että autotalli on siivottu, makuuhuoneesta pesty ikkunat ja vaihdettu verhot. Kenkäkaapit siivottu ja jopa pari paria päätetty myydä pois... Pesukone saa alkaa laulaa taas tänään, jotta tulee tyynyt ja peitot pestyä, kun en niitäkään muka kesän aikana ehtinyt. Sitten vaihtoon menee myös päiväpeitto, verhot melkein kaikista muistakin ikkunoista jne.

Blogia en juuri ehdi kirjoitella, korkeintaan päivitän siivouksen etenemistä eli blogihiljaisuus jatkuu tuonne kuun loppupuolelle asti

4.9.09 aamulla:
vettä tulee kuin Esterin p...:stä, mutta silti olen onnellinen. Eilinen päivä meni loppu viimeksi ihan hyvin. Petivaatteet on nyt pestyinä kuivumassa, hivenen oli outo olo nukkua pelkällä pussilakanalla ja väärällä tyynyllä, mutta todennäköisesti jo huomenna saamme omat peitot ja tyynyt takaisin. Keittiön ja työhuoneen ikkunat tuli eilen pestyä, siksi vähän harmittaa, että sataa. Lohduttaudun kuitenkin sillä, että tällä hetkellä ei ilmassa pitäisi olla suurempia pölyjä, koska juuri nyt ei ole tehty pihalla mitään suurempia myllerryksiä ja on satanut sen verran, että valtaosa pölystä on jo ehtinyt laskeutua. Keittiön kaapeista tuli noin 2/3 pestyä päältä ja sisältä eli sitä urakkaa jatkan tänään ennen ja jälkeen taidenäyttelyn avajaisten.

Juu, olemme tänään tosiaan menossa taidenäyttelyn avajaisiin, kysessä on teatterivalokuvanäyttely, jonka toisena kuvaajana on herra Kirjoituksen tuttava Jalo Porkkala. Päätimme heittäytyä kultturelleiksi ja käydä viettämässä pari tuntia valokuvien ihmeellisessä maailmassa.

Muuta ohjelmaa tälle illalle: loppujen keittiön kaappien pesu, keittiön uusien verhojen silitys ja asennus, makuuhuoneen kaappien siivous (siis sen osan, johon pääsee käsiksi, loput sitten talvella) ja olohuoneen verhojen alas ottaminen ikkunan pesua varten, olohuoneen ikkunoiden pesusta en uskalla haaveillakaan, sen verran kuitennkin sataa.

Aamulla 6.9.09 välikausiraportti
Perjantain touhut jäivät siihen, että saatiin keittiön kaapit siivottua loppuun, sillä taidennäyttelyssä viivyimme oletettua pidempään. Vieläkin harmittaa, että joku ehti napata nenäni edestä sen Koirien Kalevalan valokuvan- siis yhden kolmesta, näyttelyssä keskimmäisen. Kannaatta siis Poriginal galleriassa katsomassa upeita teatterivalokuvia.

Lauantaina ahkeroitiinkin sitten kunnolla. Muutin vielä viime tipassa aamusta suunnitelmia ja vintin sijasta siivottiin makuuhuone ja olohuone kirjahyllyineen kaikkineen. Kirjahyllyt olivat melkoinen urakka, kun kaikki kirjat ja levyt otettiin pois ja imuroitiin, jokaisen hyllyn lasi pestiin ja kaappi siivottiin. Nyt meillä on sitten puhdasta noin kolmanneksessa kotia.

Tänä aamuna olemme jo siivonneet keittiön ja jatkamme seuraavaksi kylpyhuoneella. Tarkoitus olisi ehtiä vielä laittamaan eteinenkin kuntoon tämän päivän aikana. Palaan asiaan huomenna, kun tiedän, miten pitkälle on päästy.

Illalla 6.9.09
Työvoitto saavutettu! Meillä on nyt sitten siis siivottuna kaikki muut paitsi työhuone ja se saa odottaa siihen kunnes uudet kaapit on asennettu -asennus pitäisi olla torstaina 10. päivä. Tänä iltana on jäljellä vielä pari hommaa...pesukoneessa on koneellinen pyykkiä pyörimässä ja ripsetkin ajattelin värjätä. Säärikarvatkin pitäisi ajaa huomista jumppaa ajatellen, mutta mennään nyt tämä eka kerta "turkissa" ja ensi kerralla sitten siistinä.

Vintti odottaa vielä siivousta, mutta se onkin sellainen kammotus, että sen siivoamiseen tarvitaan aikaa ja inspiraatiota...Sekin homma hoidetaan tämän syksyn aikana - lupaan sen!

Ei kommentteja: