perjantai 31. heinäkuuta 2020

Hurja heinäkuu

Kesäkuussa aloiteltiin herkkulakkoa, jota jatketaan nyt sitten heinäkuussa. Omalta osaltani yritän jopa tehostaa sitä. Ruokahävikki on tarkoitus edelleen pitää nollassa, huolimatta kaikista mahdollisista tekosyistä, joita voisi näin kesällä käyttää.

1. viikko 
Heinäkuu alkoi sairastelulla, kesälentsu iski oikein kunnolla. Tuli käytyä omakohtaisesti kokemassa koronatestikin, ei niin hirveä kuin huhut kertoivat. Epämielyttävä toki, mutta silti olen sitä mieltä, että on monta pahempaa juttua. Nyt sitten ei voi muuta kuin odotella tuloksia ja toivoa, että tämä ei ole "sitä".  Herra Kirjoitus jäi kesälomalle tällä viikolla, joten voin siis keskittyä työlistojen kirjoittamiseen ja petistä huuteluun. Puhelin pyörittää edelleen HPWU:ta ja äänikirjoja, jotka ovat tällä hetkellä parasta viihdettä. Kaikesta huolimatta vietimme viikonloppua maalla.

2. viikko
Vapaapäivät vaihtuivat yötyöksi, mistä en ollut ollenkaan pahoillani, vaikka viikolle sitten tulikin seitsemän työpäivää. Loppuajat menivät tutuissa harrastuksissa eli HPWU:n parissa, jossa saavutin tason 55. Koska ei muka ollut aikaa ja innostusta kokata, mussutettiin roskaruokaa. Käytettyinä tekosyinä väsymys, aika ja jaksaminen.
 
3. viikko
Kesän todennäköisesti ainoat työpäivät harrastetyöpaikassa tänä kesänä. Loppuaika sitten normitöitä, vaikka oli pakko myöntää, että 12 työpäivää putkeen tuntui. Palkkapäivä, jonka ohitin jopa tilin saldoa vilkaisematta - yleensähän tapani on ollut käydä aamusta katsomassa, miltä tililä näyttää. Nyt olen päässyt siitä yli. Viikonloppua vietettiin maalla jokakesäisissä halkohommissa. Huomaa, kun ei ole pitkään aikaan tehnyt jotain tuollaista, niin kropasta löytyy lihaksia, joiden olemassa olosta ei ole tiennytkään. Muutoin tuo on ihanan rentouttavaa hommaa, siinä kun näkee nopeasti työn tuloksen.  

4. viikko
Viimeinen työviikko ennen lomaa. Työpäiviä kaksi ja öitä kaksi ja sitten kolme viikkoa lomaa. Vapaapäivästä nautittiin pelaamalla HPWU:ta isommalla porukalla ja roskaruokailemalla. Siivosin maustekaapin ja löysin "ylläreitä" kuten esimerkiksi vuonna 2016 vanhentunut tumma suklaalevy ja pari murentunutta yksittäistä keksiä. Päätin keittää lopuista "hävikkilaatikoista" kasvissosekeittoa, vaikka se ei kuulukaan Herra Kirjoituksen suosikkeihin - onneksi on chili, jolla voi tehostaa tulisuutta.
 
5.viikko
Se on sitten niin kuin loma, mikä tarkoittaa töitä maalla ja HPWU:ta kaupungissa. Valitettavasti herkkulakko kuuluu unohdettujen ja haudattujen asioiden listalle, on vaan liian helppoa syödä muiden laittamaa pikaruokaa... 
 
Häpeällinen hävikki iski sitten tässä kuussa. Olen useamman kuukauden onnistunut pyörittämään taloutta nollahävikillä, mutta nyt sitten heinäkuussa tuli kunnon pudotus, jouduin heittämään pois neljänneksen paprikaa ja melkein kokonaisen salaatin ja näiden lisäksi maustekaapista löytämäni kokonaisen suklaalevyn ja pari musertunutta keksiä. Olin turhautunut ja ärtynyt, varsinkin kun on ihan omaa tyhmyyttä tuo, olisi voinut kokata ja syödä kotona sen sijaan, että käytiin syömässä ulkona.
 
 Minä ja vaaka olemme jälleen vihaväleissä minun syystäni. 

Ei kommentteja: