maanantai 28. lokakuuta 2019

Glitteriä kehiin

Naamakirjan lahjoitetaan-osaston postilaatikkonoutona hain yhdet kengät, liki käyttämättömät konjakinväriset nilkkurit. Parin käyttökerran jälkeen kyllä selvisi syy, miksi ne ovat jääneet käyttämättä. Kengät ovat muovia eli siis keinonahkaa ja myös tuntuvat tasan siltä kuin muovipussit kiskoisi jalkaan. Hikoavat litimäriksi alta minuutin ja ovat sitten vastaavasti jäätävän kylmät. Sinänsä muuta vikaa noissa ei ollut, paitsi tietenkin epämuodikas kullanvärinen metallikärki. No minä ja muoti emme mahdu samaan lauseeseen kuin täällä blogissa tässä yhteydessä eli sillä ei sinänsä ollut väliä.

Kun pikkujoulujen teemana oli bling, bling eli kiilto ja kimallus, niin päätin uhrata nuo kengät täydentämään muutenkin kirppishenkinstä pukeutumistani. Mustat housut ja paita olivat kirppislöytöjä vuosien takaa, kullanvärinen kimaltava huivi  ja musta kiiltävä kaulakoru sekä leveä kullanvärinen rusettipanta samoin. Kullanväriset korvikset olen ostanut uutena, mutta niitäkin olen marinoinut laatikossa vuosia. Kullanvärinen laukku, samansävyinen rannerengas ja musta kimaltava ruususormus olivat kaikki lahjoja Ievuskaiselta.  Onneksi kaikki nuo eri aikoina ostetut kullanväriset elementit olivat samaa kullan sävyä, joten eivät riidelleen keskenään. Pitkään arvoin kullanväristen sandalettien ja balleriinojen välillä, joista ensin mainitut totesin liian kylmiksi ja toiset liian vanhoiksi ja kuluneiksi juhlakengiksi, joten jotain vielä enemmän kimaltavaa piti saada.

Siihen kohtaan nämä ilmaispopot sopivat kuin tilauksesta. Koska muutenkin mentiin "vanhassa vara parempi"- periaatteella, olivat myös tuunausmateriaalit löytöjä kaappien kätköistä. Kenkiin nimittäin sivelin ihan surutta  edesmenneen Tiimarin konkurssimyynnistä ostamaani hileliimaa (yllätyin kun se vielä oli käyttökuntoista) ja sen päälle ripottelin paikallisen askarteluliikkeen loppuunmyynnistä ostamaani kullanväristä glitteriä. Muistan miten Ievuskaisen kanssa olin kaupassa ja minulla ei ollut mitään hajua, mitä teen isolla purkilla kullanväristä glitteriä (olisin halunnut hopeista, mutta sitä ei enää ollut), mutta ostin sen, koska se oli 80% alessa. No nyt löytyi käyttöä - eihän se ole ollut laatikossa kuin ehkä kolme vuotta.



Kuva on pikaräpsy heti kun sain 10 min kestäneen tuunaukseni valmiiksi. Glitteriliiman kuivuttua kenkien väri tasoittui paremman näköiseksi ja kiilto tuli vielä enemmän esiin. Herra Kirjoituksen silmät pyörivät kuin flipperipallot hänen nähdessään nämä - puhumattakaan tietysti glitterin synnyttämästä sotkusta, jota hän joutui imuroimaan. Kengät ajoivat kuitenkin aivan hyvin asiansa ja täydensivät klassisen musta-kultaisen asun.

Jotain harakkuuteni asteesta kertoo varmaan se, että Herra Kirjoitus joutui toimimaan makutuomarina ja valitsemaan useammasta kiiltävästä ja kimaltavasta asusta tilanteessa, jossa ykköskimalle vaihtoehtoni ei löytynyt kaapista (jaa että miten niin ihan liikaa jemmattuja vaatteita).

Ei kommentteja: