torstai 28. toukokuuta 2020

Farkkujen fiksaus

Lempifarkkuni alkavat olla todella lähellä tiensä päähän tulemista, ne on paikattu ja tikattu jo niin moneen kertaan, etten enää oikeastaan jaksa laskea, montako kertaa niitä on korjattu. En siis aio raportoida niiden paikkaamisesta yhtä kuvaa enempää. Sama koskee vuonna 2014 ostettuja toisia farkkujani, jotka nekin alkavat paljosta käytöstä olla entiset - paikkaa paikan päällä. Noilla kaksilla hyvin korjattuna pääsee kuitenkin tämän kesän läpi.

Sen sijaan totesin, että varakappaleet on hyvä olla. Viime keväänä sain paritkin farkut, joita olen kyllä käyttänyt jonkin verran. Rakastan niitä, koska niiden kirjailut ja timanttikoristeet vain vetoavat sisäiseen harakkaani. Niiden ongelmana on kuitenkin niiden malli, lahkeet on tarkoitettu käännettäviksi. Minun kävelytyylilläni nuo taitteet vain toimivat ärsyttävinä kivikokoomoina.


Päätin lyhentää farkut sellaisiksi, että niitä voi käyttää tarvitsematta raahata tonnia kiviä mukanaan. Ensin lyhensin farkut sopivaan mittaan. Katseltuani hetken tylsiä ja tavallisia lahkeita päätin ottaa käyttöön nuo lahkeiden koristeen ja ompelin ne uusien lahkeiden suihin. Vähän ne näyttävät töksöiltä, koska pohja on todella tumma ja koristeet taas vaaleat, mutta parissa pesussa väriero uskoakseni tasoittuu.



 Lopuksi liimailin vielä irronneet strassit paikalleen, jotta kiiltoa ja kimallusta on varmasti riittävästi.


Nyt minulla sitten on varafarkut kesää varten. Toiset odottavat vielä lyhentämistä ja muokkausta, joten jälleen kerran tuli vaatetusongelmat ratkaistua omasta kaapista.

Ei kommentteja: