maanantai 30. kesäkuuta 2008

Kynnet osa 2 ja vähän aiheen vierestäkin

Tästä näyttää tulevan varsinainen kynsiparatiisi, kun taas olen kirjoittamassa kynsistäni, mutta kun ne nyt ovat minua eniten viime aikoina riivanneet.

Riivausta on tapahtunut varsinkin sen jälkeen, kun näin juhannuksen aikaan yhdellä samassa työpaikassa olevalla henkilöllä rakennekynnet upotettuine kynsikristalleineen. Ensimmäinen ajatukseni oli:" ...kele, jos hänkin saa pitää, niin miksi en minäkin???!??" Edelleen kyllä jaksan ihmetellä asiaa, mutta hengessäni olen päättänyt vetää asian esiin siinä vaiheessa, jos joku alkaa puuttua minun kynsilakkaani.

Niin pitkälle kynsihimoni on minut riivannut, että menin ja rekisteröidyin ebayhin, kun huomasin siellä olevan "rhinestoneja" myynnissä ihan erilaisilla hinnoilla mitä Suomessa. Eräskin suomalainen nettikauppa myi 720 kristallin karusellia vaatimattomaan 130 euron hintaan, ja hongkongilaiset firmat myivät vastaavaa kiekkoa tai yleensä vielä isompia, joissa kristalleja oli 1200-1800, muutaman (5-7) Usan dollarin hinnalla. Näillä dollarin kursseilla noiden karusellien hinnaksi jää alle 5 euroa... Samoilta kauppialta löytyi myös myynnistä erilaisia todella isoja kynsitarrapakkauksia, muita erilaisia kynsikoristeita, noita kynsitimantti karuselleja joka lähtöön jne...

Lupasin itselleni, että postikuluineen voin tehdä 20 euron tilauksen. Kun olin valinnut haluamani tuotteet, 5 kappaletta isoja karuselleja (kivien/helmien määrä vaihteli välillä 1200-1800 per karuselli) ja 20 arkkia tarroja oli hinta toimituskuluineen vaatimattomat 16 euroa! Mutta ei niin hyvää, ettei jotain pahaakin...

Onneksi älysin tarkistaa ennen tuotteiden huutamista, että myyjä hyväksyy maksuksi vain paypal-suoritteet. Minulla ei tietenkään paypalia ollut, kun olen elämäni kaikenlaisia luotto- ja maksukortteja vältellyt ja ihan vasta viimeaikoina olen joutunut antautumaan visan viettelykselle. Siten käänsin apua anovan katseeni herra Kirjoituksen suuntaan, vaan miten kävi? Ei niin, että hän olisi ollut hankintojani vastaan, mutta auttavaa kättä ei hänkään pystynyt ojentamaan, koska hänen ebay-tilinsä oli käyttämättömänä vanhentunut. Paypal suurine 60 sentin talletuksineen olisi ollut voimassa, mutta mitä tehdä paypalilla, jos ei pääse ebaystä haluamiaan tuotteita huutamaan. Nyt olemme siis siinä tilanteessa, että minä odottelen paypalin aktivointi koodin saapumista visa-tietoihini, jotta pääsen aktivoimaan visakorttini paypal käyttöön ja toisaalla herra Kirjoitus ahdistelee ebayta uudelleen aktivoimaan hänen käyttäjätietonsa. Olemme sopineet, että se jonka asiat tulevat ensin selvitetyiksi, hoitaa haluamieni tuotteiden hankkimisen. Jäämme siis innolla odottamaan, kumpi on nopeampi paypalin/visan asiakaspalvelu vai ebayn ylläpito - itse olisin valmis veikkaamaan ensimmäistä.

Lohdutukseksi sentään voin kertoa löydöstä, jonka tein pakallisesta antiikimakasiini-kirpputori-yleiskauppa-romuvarasto- yhdistelmästä. Olin etsimässä oveemme tervetuloa- kylttiä tai jotain mistä sellaisen voi tuunata. Tämä taas aiheutui siitä, että naapurin rouva oli ripustanut oveensa kauniin vihreävalkoisen silkkikukista ja -lehdistä tehdyn kranssin, olin siis jäämässä kilpavarustelussa toiseksi, sillä meidän mattomme ja viherkasvimme alkoivat näyttää auttamattoman käytetyiltä hänen mattonsa ja kranssinsa rinnalla. Niinpä poikkesinkin sitten tuonne kaiken tavaran tavarataloon katsomaan, josko sieltä löytyisi jotain apua asiaan. Ja löytyihän sieltä, useampaankin kuin yhteen asiaan. Paitsi että löysin sieltä valmiita tervetuloa-kylttejä ihan kaksi kappalein (toinen luonnonvalkoinen tähkin ja ruiskaunokein koristeltu käsinmaalattu kakkoslaatuinen kyltti (täplä vihreää tipahtanut väärään paikkaan valkoisella pohjalla) ja toinen paneelin kappaleelle maalattu hauska rantamaisema ankkoineen), löysin erään tekokynsi laatikon pohjalta pari pussia punaisia kynsikristalleja! Nehän minun oli tietenkin pakko saada. Kassalle päästyäni yllätys oli sitäkin suurempi, kun kassatyttö pyysi koko kasasta vaivaisen vitosen.

Siis vitosella kaksi pussia kynsikoruja ja kaksi isoa tervetuloa-kylttiä, joita voin vaihdella vaikka viikottain - nyt sitten vain katsotaan mikä on naapurin rouvan seuraava veto, sillä nyt minä olen askeleen edellä, kun minulla on matto ja viherkasvi ja rantamaisema hänen mattoaan ja kranssiaan vastaan.

Kynsiharrastukseni on siis tähän mennessä kustantanut minulle noin 8 euroa, mikäli siis ei lasketa mukaan kauppaan pyöräilemisen aiheuttamaa pyöränkumien kulumista, kaupassa kävelemisen aiheuttamaan kengän pohjan ohentumaa ja kai tässä laskelmassa pitäisi sitten vielä huomioida satulan ja ahterin välisen kitkan housuille aiheuttama kulutuskin? No, tuolla rahalla on kuitenkin luvassa iloa pitkäksi aikaa.

Pari päivää sitten aloitin taas kauneuden paratiisin (www.kauneudenparatiisi.fi) ohjeilla kynsien laittamisen, siis vanhan lakan poistoa, kynsien huoltoa ja uudelleen lakkausta ja joka välissä odottelua ja ohjeiden lukemista. Lopputuloksena oli taas omasta mielestäni kivan näköiset kynnet, vasemmassa kädessä oli pikkurillissä kolme kolmiomaisesti aseteltua pyöreää 1,5mm kristallia ja oikeassa pikkurillissä kaksi 3 mm kukkasta, kaikki olivat väriltään punaisia, sillä muita vaihtoehtoja tuolla kaupassa ei ollut. Ensimmäinen varovainen testaus eli käsien pesu lakan kuivuttua osoitti, että ne pysyivät hyvin kiinni. Toinen testaus: yleisiä kotitöitä yhden illan verran ja kristallit istuivat edelleen kiinni kuin täi tervassa. Kolmas ja rankin vaihe: siivouspäivä. Sitä kristallit eivät enää kestäneet, kun aamusta aikaisin aloitin siivoamisen, sain jo puoleen päivään mennessä huomata ensimmäisen kukkasen tippuneen. Kun illalla myöhään rättiväsyneenä kaaduin sänkyyn, olivat kaikki kivet irronneet ja jäljellä vain tyhjät paikat. Jotain lohdutusta toi sentään se, että irotamiskohdat olivat suhteellisen siistit verrattuna siihen, mitä irtoavat tarrat jättivät jälkeensä.

Mitä me tästä siis opimme? Vaikka olisit uusista löydöistäsi miten innostunut, älä tee kynsihuoltoa ennen suursiivouspäivää, sillä joudut kuitenkin tekemään sen uudelleen heti sen jälkeen. Ja kyllä, minä olen anti-niksipirkka-ihminen, joka uskoo vakaasti siihen, ettei siivous ole juhlaa edes iltapuku päällä, vaikka niksipirkassa muuta väitetäänkin.

Ei kommentteja: